Contemporary Cedar Camp

Glass walls allow splendid views of the surrounding forest and lakefront in this elegant getaway.

The architect wanted the young couple to feel as if they were walking onto their dock when they walked down the wide steps and entered their lakeside camp. They should immediately leave the stress of their city life at the door. The whole home is designed to make the most of its natural setting. There is a visual progression from lake to trees, lawn, stone wall, open deck, covered deck, and glass. The entryway is punctuated by the handmade, one-of-a-kind staircase.

The camp is situated so that the views of the lake are maximized from their point of land – this is done through walls of glass that open and allow for the indoor/outdoor living that makes spending summers in Maine memorable.

The 4000 s.f. glass and cedar home has a main living space that consists of the living area with attached screened porch, kitchen, dining room and a flow through bar counter that opens from the eat-in kitchen area to the outdoor patio. Bedrooms and casual family room are located in the side wing of the home and serve as a quiet and comfortable retreat from the active hub of the home.

Categories: Custom Homes / New Construction / Portfolio